Bänkskivor i marmor, granit & kalksten

Vid matlagning bör endast naturliga råvaror användas. Därför är bänkskivor i marmor, granit eller kalksten det ultimata valet.

Inledningen och avslutningen på en god middag inträffar oftast på bänkskivan i köket. Här tillreds rätterna och här hamnar disken. Det blir en naturlig mötesplats som både ska vara vacker och funktionell. Bänkskivor i sten ger hemmet en exklusiv prägel och håller för evigt.

Varför bänkskivor i marmor, granit eller kalksten?

Bänkskivor lever i en tuff miljö bland bakterier, knivar och slag. Då måste bänkskivan vara hård och tålig. En polerad yta av natursten klarar mängder av påfrestningar under årens lopp och är dessutom lätt att rengöra och hygienisk. Stenskivorna blir bara vackrare år efter år med minimalt underhåll. Det finns således många fördelar med en bänkskiva i natursten.

  • Bagare och konditorer känner sedan länge till att en polerad natursten underlättar bakning.
  • Varma köksredskap såsom stekjärn och kastruller får en fin avlastningsplats som inte missfärgas och som klarar av höga temperaturer.
  • Natursten har en låg vattenabsorption, det vill säga att den inte tar till sig vätskor och på så sätt inte missfärgas.
  • Stenskivor är lätta att underhålla, dock kan vissa stensorter vara känsligare för sura rengöringsmedel.
  • Natursten magasinerar värme på samma sätt som klipporna gör en varm sommardag.
  • Bänkskivor i polerad natursten är ett hygieniskt val för såväl kök som badrum.

När ni väljer stensort bör ni väga in er personliga estetiska smak och vilken funktion bänkskivan ska fylla. Från det dagliga bruket, till de stora bjudningarna. Med natursten skapar ni ett personligt och individuellt kök, och vi hjälper er såklart hela vägen.

Läs mer om marmor, granit och kalksten>>
Läs mer om komposit materialet Silestone>>

Bänkskivor gör vi i marmor, granit och kalksten - vi arbetar således med både hårda och mjuka stensorter. Färg och mönster finns i nästan oändliga variationer. När det gäller just bänkskivor så brukar valet stå mellan en polerad yta eller finslipad (matt), sedan görs kantform, håltagning och eventuell hörn-bearbetning utifrån era önskemål. Nedan ser ni de vanligaste bearbetningarna.

Nedan ser ni de vanligaste bearbetningarna av bänkskivor. Vi erbjuder bänkskivor i natursten som granit

Vilken stensort passar till just ert hem?

Marmor, granit eller kalksten? Det kan vara svårt att välja när det finns så många möjligheter. Marmor är en tidlös sten som enkelt förstärker känslan av lyx i ett hem. Kalksten är en mycket användbar sten som används i inredning både inomhus och utomhus. Granit är den mest populära naturstenen som används för bänkskivor. Granit är generellt hårdare än marmor och kalksten och är därför väldigt hållbar. Den klarar av allt ifrån värme, repor till stötar och passar därför väldigt bra i köksmiljö. Den är dessutom väldigt vacker att titta på med dess stora utbud av färger och mönster. Det finns något för alla stilar och smaker!

Kontakta oss gärna för vägledning kring bänkskivor samt kostnadsfri offert.