Natursten

Ett bergsäkert val!

Varför bänkskivor i natursten?

När man väljer bänkskivor till köket är granit att rekommendera. En polerad granit är inte bara hård och tålig, utan även hygienisk. Med otroligt många färgvariationer finns det alltid en granit som passar just ert hem.

Trots att marmor och kalksten är känsligare för syror (vissa rengöringsmedel och drycker såsom kolsyrad läsk, vin och juice) kan de hållas vackra i köket med rätt underhåll. Dessa stensorter används också med förmån till badrum, trappor, fönsterbänkar, väggbeklädnad och annan inredning.

Vad är granit?

Granit är den mest populära naturstenen för bänkskivor med dess stora utbud av diverse färger och varierande mönster. Den tåliga graniten passar även utmärkt som stänkskydd och väggbeklädnad.

Graniten bildas när magma långsamt avkylts djupt nere i jorden och den kan ha lite olika mineral-sammansättningar som bidrar till dess mönster, grovhet och färg.

Tack vare dess hårdhet och därigenom hållbarhet mot både stötar, värme, repor och syror så passar granit utmärkt som bänkskivor i köket.

Vad är marmor?

Marmor är en elegant och tidlös sten som höjer standarden i hemmet. Vanligast används marmor som bänkskivor och väggbeklädnad i badrum, men är även ett populärt val till fönsterbänkar.

Stenen består till stor del av kalcit och är en metamorf bergart, vilket innebär att den har genomgått en förändring då den ursprungligen kommer från kalksten som utsatts för högt tryck och höga temperaturer.

Marmor finns i många olika färg-variationer av det vackra levande mönstret som det är känt för.

Vad är kalksten?

Kalksten används i inredning för både inom- och utomhus miljöer. Från trappor och fönsterbänkar till trädgårds dekorationer.

Precis som marmor är kalkstenen huvudsakligen uppbyggd av kalcit mineral men är vanligen en sedimentär bergart. Den bildas genom avsättning av kalkslam och rester från olika fossila skal, till exempel från snäckor och koraller.

Vad spännande att ha en del av naturens historia i hemmet!

Vilka färger finns det?

Nedan ser ni ett urval av vårt sortiment, men vi hämtar även hem sten efter önskemål. Låt er inspireras och kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Skötselråd för natursten