Bänkskivor

Vid matlagning bör endast naturliga råvaror användas.

Inledningen och avslutningen på en god middag inträffar oftast på bänkskivan i köket. Här tillreds rätterna och här hamnar disken. Sten i olika former ger omgivningen en exklusiv prägel och håller för evigt.

En bänkskiva lever i en tuff miljö bland bakterier, knivar och slag. Då måste bänkskivan vara hård och
tålig. En polerad yta av natursten klarar mängder av påfrestningar under årens lopp.

  • Bagare och konditorer känner sen gammalt till att en polerad natursten underlättar bakning.
  • Varma köksredskap såsom stekjärn och kastruller får en fin avlastningsplats som inte missfärgas och som klarar av höga temperaturer.
  • Natursten har en låg vattenabsorption d.v.s. den tar inte till sig vätskor och på så sätt missfärgas de inte.
  • Natursten magasinerar värme på samma sätt som klipporna gör en varm sommardag.

När ni väljer stensort bör ni väga in er personliga estetiska smak och funktionens betydelse. Ni skapar ett personligt och individuellt kök.

Bänkskivor finns i såväl hårda som mjuka stensorter. Färg och mönstersorter finns nästan i oändliga variationer.

Vad passar just ert hem?